2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Naujas iššūkis - 20km de Bruxelles!

Štai tokie "kelio ženklai" (žr. nuotrauką) šįryt papuošė gatvę prie namų. Ryte pamačiau reklamos bendrovės darbuotojus belaipiojančius ant kopėčių ir kabinančius šiuos iškalbingus skydus. Nesusilaikiau neįamžinęs tokios stulpų puošmenos.
Tradicinis kasmetinis 20km bėgimas Briuselyje rengiamas jau 34 kartą, visai čia pat - Cinquantenaire parke. Kai jis vyko pirmą kartą, (1980-ųjų birželio 8 d.), manęs dar net nebuvo tarp šios planetos gyventojų. Tąkart prie starto linijos išsirikiavo 4659 bėgikai (finišą pasiekė 4179), o šiemet organizatoriai užsibrėžė sukviesti net 35 tūkst. dalyvių.

Šiųmetis startas - gegužės 26 d., 10 val. Nusimato smagus sekmadienis! Linksma bus ne vien žiūrėti į daugiatūkstantinę bėgikų minią, bet ir bėgti (ristele) drauge su jais!

El. pašto dėžutę pasiekė patvirtinimas, kad esu įtrauktas į dalyvių gretas. Apie šių varžybų populiarumą liudija tai, kad registracija, prasidėjusi kovo 23 d., vos po kelių dienų baigėsi nė nespėjusi įsibėgėti. Tuo tarpu aš tik balandžio gale apskritai sužinojau apie šias, ypatingo populiarumo kasmet sulaukiančias, varžybas. Laimė, pavyko įšokti į nuvažiuojantį traukinį. Mane į kompaniją priėmė ES institucijų bėgikų klubas, turėjęs dar kelis laisvus startinius numerius (šiai dienai "komandą", skambiai pavadintą "Running For Europe 2013", sudaro jau per 1600 narių, tarp kurių ne tik ES institucijų tarnautojai, bet ir jų šeimų nariai).

Žinau, kad pasiryždamas bėgti tokį atstumą veliuosi į avantiūrą, nes tądien neturėsiu nė dviejų mėnesių bėgimo (risnojimo) stažo. Vis dėlto pamėginsiu ir pažiūrėsiu, kas iš to išeis. Jei labai skaudės, būsiu savo kailiu patyręs gerą pamoką, kad neverta šokinėti aukščiau bambos, o jei patiks, bus puikus impulsas stengtis tobulėti ir pernelyg nedelsti įgyvendinant tą tolimą svajonę - nubėgti maratoną. Juk Mykolas (Reikiabegti.lt) ne taip seniai rašė, kad fiziškai sveikas žmogus maratonui gali pasirengti per pusmetį. Man tai būtų įdomus išbandymas, bet pirmiau pažiūrėsiu, ką išstenėsiu pusmaratonyje. Paguoda bent jau tokia, kad bėgimo organizatorių nustatytas limitas trasai įveikti - net 4 valandos. Tiek tai jau tikrai turėtų pakakti. Šliaužte atšliaušiu!..

Beje, iki šiol dar neišsiaiškinau, ar distancija išties bus 20 km ilgio, ar čia suapvalinta tik vardan gražesnio varžybų pavadinimo. Norėtųsi, kad tikrasis trasos ilgis siektų tuos skambius 21097,5 metrus, liudijančius apie tikrąjį pusmaratonį. Na, bet prieš vėją nepapūsi. Kaip bus, taip gerai, o man beliks tik apdainuoti savo įspūdžius čia. Tad nėr ko laukt, reikia ruoštis. Ristele!

2 komentarai:

  1. Kaip sekasi ruoštis pusmaratoniui? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taiklus klausimas! :) Kaip tik šiandien ketinu prisėsti ir brūkštelėti kelis žodžius apie tai. Kol kas pasigirti neturiu kuo. Na, nebent, kad šeštadienį nurisnojau 17 km, o tai - mano asmeninis rekordas, bet vėlgi reikia įvertinti tai, kad viskas vyko ristele (net labai ristele) ir užtruko 1:46 val.
      Šiaip ar taip, nekantriai laukiu bėgimo dienos! Ne lenktyniauti juk ruošiuosi, o tik išmėginti save ir patikrinti tą kuklų progresą, pasiektą per nepilnus du mėnesius... :)

      Panaikinti